Consultația de specialitate

Pentru a programa o consultație sau un serviciu chirurgical puteți accesa pagina de programare on-line sau puteți să ne contactați direct prin telefon sau email.

Consultația pacientului rămâne componenta esențială pentru stabilirea diagnosticului de afecțiune chirurgicală, chiar dacă unele semne și simptome pot fi sugestive încă de la momentul contactului inițial. La sosirea în serviciul nostru se va completa o fișă personală care cuprinde informații importante despre istoricul său medical și acordul pentru prelucrarea datelor personale.

În timpul consultației propriu-zise, medicul specialist va lua un prim contact cu pacientul, iar prin plasarea unor întrebări-cheie va face o investigație asupra semnelor și simptomelor care au determinat prezentarea pacientului. Examinarea pacientului presupune interacțiunea directă cu medicul, care se va folosi de abilitățile sale clinice pentru a culege date obiective, cu ajutorul cărora să poată interpreta corect situația curentă a pacientului.

În finalul consultației, medicul specialist va oferi explicații cât mai complete cu privire la afecțiunea de care suferiți, însoțite de informații privind posibilele cauze, efecte asupra calității vieții, precum și soluțiile pe care le consideră oportune la acest moment pentru diminuarea suferinței Dvs.

La informațiile astfel obținute se vor adăuga ulterior examinările de laborator, examenele imagistice sau orice alte investigații complementare recomandate, care vor conduce la stabilirea unui diagnostic final și a unei conduite terapeutice adecvate fiecărui caz.

Este bine de știut că, uneori, medicul specialist poate constata că o anumită afecțiune vasculară vă poate pune viața în pericol, fapt ce va necesita internarea într-un serviciu specializat, unde pot fi necesare măsuri de terapie intensivă sau chiar o intervenție chirurgicală în regim de urgență.