– Consiliere pre- și post-operator

Pacienții noștri pot proveni din cele mai diverse medii, pot avea sau nu cunoștințe medicale. În orice caz, de cele mai multe ori, percepția lor este mult diferită față de cea a terapeutului, fapt care poate da naștere la posibile confuzii. Consilierea este una dintre etapele pre-operatorii neglijată de foarte mulți chirurgi, poate și din criza de timp cvasi-permanentă cu care ne confruntăm. Această atitudine poate genera însă situații delicate, în care medicul poate fi acuzat de efectuarea unor proceduri nedorite de către pacient.

doctor-patientPentru evitarea oricăror situații de acest gen, noi alegem să purtăm o discuție profesională cu pacientul și aparținătorii acestuia, înainte de a propune orice intervenție chirurgicală. Pe durata acesteia, pacientul are ocazia să pună toate întrebările pe care le consideră importante și să obțină răspunsurile potrivite.

Detaliile privind intervenția chirurgicală precum și concluziile discuției se vor consemna într-un formular denumit ”Acord informat” pe care pacientul și aparținătorii sunt invitați să-l semneze, înainte de a efectua orice procedură terapeutică.

Află mai multe informații citind articolele noastre ….